Pénz- és tőkepiac

Nőtt a PannErgy hőértékesítése

A geotermikus energiát hasznosító társaság összesen 627 901 gigajoule hőenergiát értékesített az első negyedévben.

Az előző évek átlagához képest kiemelkedő hőértékesítést realizált a PannErgy az első negyedévben. A geotermikus energiát hasznosító társaság összesen 627 901 gigajoule (GJ) hőenergiát értékesített az időszakban, ami 2,5 százalékkal felülmúlja az ugyancsak erős egy évvel korábbi teljesítményt. Az előző éveknél valamivel gyengébb februári értékesítés miatt a vállalati tervben szereplő,

660 769 GJ mennyiségtől öt százalékkal maradt el a vállalat termelése.

Az első háromhavi termelési adatok tükrében a társaság megerősítette a korábban publikált 2021-es eredményvárakozását, és ami alapján továbbra is a 2,8-2,88 milliárd forintos tartományba várja a konszolidált EBITDA-t.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Miskolci Geotermikus Rendszer az első negyedévében összesen 273 892 GJ hőenergiát értékesített,

ami közel kilenc százalékkal alacsonyabb 2020 hasonló időszakához képest, elsősorban a rendkívül nagymértékű, hektikus és nehezen előre jelezhető napon belüli hőmérsékletingadozások miatt.

A Győri Geotermikus Rendszer hőértékesítése ezzel szemben 13,8 százalékkal 344 891 GJ-ra nőtt a tavaly végrehajtott kapacitás- és hatékonyságnövelő beruházásoknak köszönhetően, ami a projekt üzembehelyezése óta a legmagasabb első negyedéves teljesítménynek számít. A Szentlőrincen az értékesített 8 500 GJ hőmennyiség lényegében megegyezik a bázisidőszak értékével.

Geotermikus energia pannergy hőértékesítés
Kapcsolódó cikkek