Pénz- és tőkepiac

Új elnöke van a Lízingszövetségnek

Zs. Nagy István célja, hogy a magyar lízingpiacra visszatérjen a járvány előtti tartós, lendületes bővülé.

Zs. Nagy István, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját választotta meg elnöknek a Magyar Lízingszövetség közgyűlése. A posztot mostanáig betöltő Nyikos Katalin mandátuma lejárt, de elnökségi tagként továbbra is részt vesz a testület munkájában – közölte a Magyar Lízingszövetség. Alelnöknek Thomka Ferencet, az RCI vezérigazgatóját választották.

A közgazdász végzettségű Zs. Nagy István húsz éve dolgozik a lízingszakmában, tizenöt éve pedig különböző vezetői pozíciókat tölt be és négy éve tagja a Magyar Lízingszövetség elnökségének.

Zs. Nagy István célja, hogy

a magyar lízingpiacra visszatérjen a koronavírus-járvány miatti megtorpanás előtti tartós, lendületes bővülés

és a magyar vállalkozások – különösen a mikro-, kis- és középvállalkozások körében elsődleges finanszírozási formaként tekintsenek a lízingre, bármilyen eszközberuházásról van szó.

Fotó: Magyar Lízing Szövetség / Zs. Nagy István

Zs. Nagy István szerint a Magyar Lízingszövetségnek és a lízingpiacnak lépést kell tartania a fenntarthatósági és digitálizációs trendekkel. Emellett szorosabb kapcsolatot kell kialakítania más szövetségekkel, miközben a lízingről szóló kommunikációban a szövetségnek szakértőként kell szerepelnie és edukatív programokban kell részt vennie, ezzel is segítve azt, hogy a magyar gazdaság szereplői közül még többen ismerhessék meg ezt a rugalmas, költséghatékony eszközfinanszírozási formát. Ehhez az új elnök szerint szükség van szakmai fórumokra, valamint bevált külföldi lízingpiaci gyakorlatok magyar piacon történő bevezetésére is.

Nem fogja vissza a kormány a gyeplőt

A kabinet kedden nyújtja be a parlamentnek a 2021-es büdzsé módosítását. Az idén is több ezermilliárd forint juthat a gazdaság élénkítésére.

 

Magyar Lízingszövetség gépjármű pénzpiac
Kapcsolódó cikkek