Pénz- és tőkepiac

Újabb MRP indul az AutoWallisnál

Az új program elindításához szükséges 700 ezer részvényt az AutoWallis biztosítja 8,6 millió darabos sajátrészvény-állományából.

Az AutoWallis stratégiai céljait támogató, céleléréshez kötött újabb javadalmazási politikát indított a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretében – tette közzé a BÉT honlapján a társaság.

A tervek szerint 2021-ben közel megháromszorozza a csoport a tavalyi árbevételét,

mely így várhatóan meghaladja majd a 230 milliárd forintot, míg EBITDA-ja akár a 6 milliárdot is.

A kétéves program célja, hogy a csoport meghatározott vezetői és munkavállalói körét még jobban ösztönözze és érdekeltté tegye a csoport stratégiai céljainak elérésében.

2019-ben a társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management segítségével indította el az MRP-t, térítés nélkül biztosított, közel 20 millió darabos részvénycsomaggal.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A 2022 szeptemberében lejáró programban az AutoWallis és leányvállalatainak 25 vezetője vesz részt, akik akkor jutnak hozzá a részvényekhez, ha a javadalmazási politikában kitűzött eredményességi célok teljesülnek.

Az új program elindításához szükséges 700 ezer darab részvényt az AutoWallis biztosítja 8,6 millió darabos sajátrészvény állományából.

A program futamideje 24 hónap, és a papírokat a javadalmazási politikában részt vevő személyek csak akkor kapják meg, ha az eredménycélok teljesülnek.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta: a mostantól évente hasonló struktúrában elindítandó MRP hatékonyan támogatja a társaság részvényesi értékteremtő stratégiájának megvalósulását, s további motivációt jelent a kulcsvezetőknek a kitűzött célok eléréséhez.

EBITDA BÉT AutoWallis ormosy gábor mrp
Kapcsolódó cikkek