Pénz- és tőkepiac

Eredményes negyedévet zárt az Őrmester

A járványhelyzetben a költség kontroll is támogatta az eredménytermelést.

Pénteken piaczárás után tette közzé idei első negyedéves gyorsjelentését az Őrmester.

Bár a gazdasági környezet a járványhelyzet miatt továbbra sem volt kedvező, mégis jól kezdte az idei évet a társaság. Ebben az időszakban két új, jelentős megbízást is elnyertek, a Medimpex Kereskedelemi Zrt. és a Wienerberger Zrt. részéről.

Éves szinten több, mint 300 millió forintos megbízási díj értékben.

A járványhelyzet emellett többletmunkára is lehetőséget adott, mint például a tisztítás és fertőtlenítés. Mindezek eredőjeként 2021. első negyedévében az árbevétel 19,39 százalékkal nőtt 2020. első negyedévéhez képest. Miközben a bázisidőszak még nagyobbrészt COVID mentes időszak.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

A menedzsment komoly eredménynek tartja, hogy az eredménytermelő képesség javult. Az árbevétel növelése mellett továbbra is fontos cél a költségek és ráfordítások kontrollja.

A közvetlen ráfordítások ugyan 2020 első három hónapjához képest 21,63 százalékkal nőttek a riportált negyedévben.

Ami egy kicsivel magasabb, mint az árbevétel növekedése. Ugyanakkor a közvetett ráfordítások csak 12.5 százalékkal emelkedtek, köszönhetően az adminisztratív ráfordítások visszafogásának. Összességében 2021 első negyed évét a fent leírt folyamatok eredőjeként 11,41 millió forint adózott eredménnyel zárták. Ez 2020 első három, nagyrészt még járványmentes hónapját jellemző, 9,75 millió forintos nyereséghez képest is számottevő javulás.

A februári felpattanás (1400 forint) után hosszas lecsorgás jellemzte a kurzust, ám április közepén a 900 forintos támasz megfogta az árfolyamot, s az utóbbi hetekben itt ásták be magukat a vevők és az eladók.

negyedéves jelentés őrmester
Kapcsolódó cikkek