Pénz- és tőkepiac

Mobiltelefonon nyithatunk számlát a CIB-nél is

Az új szolgáltatás egyszerű, bármikor elindítható és gyors számlanyitást biztosít.

Már okostelefon-alkalmazáson keresztül is lehet lakossági folyószámlát nyitni a CIB Banknál, ahol egyébként az új ügyfelek 27 százaléka tavaly már a weboldalon keresztül nyitott számlát – de a fiatalabb korosztályban, a 18-24 éves számlanyitók között 34 százalékos volt digitális számlanyitók aránya. Az új szolgáltatás egyszerű, bármikor elindítható és gyors számlanyitást biztosít. A folyamat csak egyszeri emberi közbeavatkozást igényel, amikor a bank elvégzi a kötelező ellenőrzéseket.

A legfontosabb különbség, hogy az applikáció és a webes számlanyitás között, hogy a mobilos megoldásnál csak közvetett ügyfél-azonosítás történik, miközben a weblapon keresztüli számlanyitásnál videóbankár közreműködése is szükséges, mivel közvetlen azonosításról van szó – ezért a webes számlanyitásra csak a banki munkaidőben van lehetőség.

Ezzel szemben

az applikáció használatával bármikor elindítható a folyamat, amely legkésőbb a következő munkanap a számlanyitás jóváhagyásával zárul. Ahogy a számlanyitás megtörténik, az ügyfél regisztrálhat is a CIB Bank Mobilalkalmazásra, amelyen keresztül már bankolhat is.

Fotó: YouTube

A CIB ugyanakkor a közvetett ügyfél-azonosítással nyitott bankszámlák használata kapcsán azok korlátaira is felhívja a figyelmet.

Az ilyen típusú számlák esetében a jogszabályi korlátozások miatt a számlatulajdonosok maximum havi háromszázezer forint értékben vehetnek fel készpénzt, s egyetlen tranzakciójuk értékhatára sem haladhatja meg a tízmillió forintot.

Nincs módjuk arra, hogy az EU-n kívüli tranzakciót bonyolítsanak, így az EU-n kívüli online vásárlás sem engedélyezett a pénzmosás elleni szabályok miatt. Fontos ugyanakkor, hogy ha az ügyfél az online számlanyitást követően ellátogat a CIB Bank bármely fiókjába, azonosítást követően a fentik korlátozások feloldásra kerülnek.

Egyelőre a CIB ECO, a CIB ECO Plusz Bankszámla és a CIB ECO ForYou diákszámla esetén van lehetőség az appon keresztüli számlanyitásra a banknál.

okostelefon CIB Bank mobilalkalmazás lakossági folyószámla digitális számlanyitás
Kapcsolódó cikkek