Pénz- és tőkepiac

Sikerek az OTP partnerprogramjában

A programra 51 országból mintegy 469 jelentkezés érkezett, amelyek közül 15 kapott lehetőséget.

Az OTP Bank negyedik, csoportszintű startup-együttműködési programja, az OTP Startup Partner Program idén közel száz üzleti igényre kereste érett fázisban lévő, innovatív vállalkozások megoldá­sait.

A programra 51 országból mintegy 469 jelentkezés érkezett, amelyek közül 15 kapott lehetőséget az OTP csoport hat tagjával közös pilot megvalósítására.

A bank hazai szakterületei mellett az albán, bolgár, montenegrói, szerb és ukrán leánybankjaink is kiaknázhatták a startup-együttműködésekben rejlő potenciált, illetve megtapasztalhatták, hogy az innovatív megoldások miként erősíthetik a teljes bankcsoport versenyképességét. A három hónapos pilotidőszakban a startupok a bankkal közös tesztprojektek megvalósítása mellett az üzletfejlesztési folyamataik fejlesztéséhez is segítséget kaptak 43 órányi workshopon.

Fotó: VG / Kallus György15

Az eseményt záró Demo Dayen hét startupot díjazott a közönség és a program partnerei.

A bankok és biztosítók nemzetközi szakmai szervezeteként működő EFMA az Abaka láthatóságát kívánja növelni egy médiamegjelenésekből és online konferencián való részvételi lehetőségből álló csomaggal.

A HubHub három csapatnak – PiggyBanx, Proworx Digital, W.UP – három hónapos tagságot és irodahasználati jogot ad közösségi irodáiban.

A KiwiTech által felajánlott Global Innovation Award díjban a Cantab PI részesült, a Microsoft Best Fintech Scale-up díját a W.UP kapta, és a közönség szavazatai alapján a Cantab PI érdemelte ki a legjobb pitch díját.

Lehet még erő a hazai nagypapírokban

A brókercég elemzőinek favoritja az OTP és a Richter, a Magyar Telekom árfolyamkilátásait azonban rontja a várhatóan emelkedő kamatkörnyezet.

 

vállalat startup OTP Bank pénzintézet hitel KÖLCSÖN
Kapcsolódó cikkek