Pénz- és tőkepiac

Dr. Kalliwoda 970 forintos célárat hozott ki az Akkora

Nagy lendületet ad a holdingnak a Neo Property megszerzése.

Az Akko Invest részvényeinek 12 havi előre tekintő célárát 970 forintban határozta meg a német Dr.Kalliwoda Research elemző ház – tette közzé a BÉT honlapján a Standard kategóriájában jegyzett társaság.

A papírok szerdai záróárához képest mintegy 120 százalékos prémiumot tartalmazó célárat az elemzők diszkontált pénzforgalmi módszerrel (DCF) számolták ki.

Az ajánlás természetesen vétel.

A Dr. Kalliwoda a holdingként működő, számos leányvállalatot és azokon keresztül ingatlant a portfóliójában tartó Akko erősségei közt első helyen a tásaság jelenleg kiépülő piaci pozícióját emeli ki, hiszen ambíciója, hogy a hazai egyik vezető vállalatává váljon, s ezért további akvizíciókat tervez, ami növeli a cégen belüli szinergiákat is. Emellett az Akko pénzügyi helyzete rendezett, és környezetvédelmi kockázatot sem képez a tevékenysége.

Fotó: Shutterstock

Némi rizikót jelent ugyanakkor, hogy a társaság tevékenységét jobbára csupán Magyarországra összpontosítja, bár – ahogy az elemző megjegyzi – eddig eléggé válságállónak tűnik a hazai ingatlanpiac. Hátráltathatja a cég növekedését, hogy az Akko Invest tulajdonában álló ingatlanok jellemzően felújításra szorulnak.

További pozitívum viszont, hogy jókor lépett a holding a Neo Property Services megszerzésével. Az ingatlanüzemeltetés ugyanis a járvány miatt kulcsjelentőséget nyert, hiszen az eddigieknél is fontosabbá vált az irodaépületek higiénikus, fertőzésmentes működtetése.

Tavaly decemberben egyébként az elemzés szerint az Akko Invest értéke 7 milliárd forintot, az akkor még nem konszolidált Neo Property pedig 19 milliárd forintot ért.

Dr. Kalliwoda a holding árbevételét év végére már 24,2 milliárd forintra várja, amit alátámaszt, hogy 2020 végén a Neo Property-vel együtt a csoport akkor 23,7 milliárdos pro forma bevételt ért el. Az EBITDA megközelítheti a 2,4 milliárd forintot, a nettó nyereség pedig az 1,6 milliárd forintot. A német elemzők a következő években is stabil növekedésre számítanak, aminek eredményeként 2025-ben a cégcsoport forgalmát már 33,8 milliárd forintra becsülik, míg EBITDA-ját 3,8 milliárd, nettó profitját pedig 2,7 milliárd forintra taksálják.

AKKO Invest Neo Property Dr. Kalliwoda Research ingatlan
Kapcsolódó cikkek