Pénz- és tőkepiac

Fontos szintek felett szárnyal a Wizz Air

Az elmúlt napokban meglepően jó formát mutatott a Wizz Air árfolyama, sikerült felpattannia a 44 font közelében lévő szintekről, ráadásul az utóbbi napok gyertyái is azt mutatják, bőven vannak vevők 48 font környékén is. Ezzel a Wizz Air sikeresen tört ki a csökkenő trendcsatornából, amelynek magassága valamivel több, mint 5 font volt.

A technikai elemzés alapján akár 53 fontig is menetelhet a papír.

Az elmúlt hetekben egyre több szó esik a gazdasági újranyitásról, emiatt pedig a légitársaságok is az érdeklődés fókuszába kerültek, ők a turizmus talpra állásával sokat profitálhatnak ezekből a trendekből.

A Wizz Air különösen jól van pozícionálva ezekre a változásokra, mivel a fapados modellnek a költséghatékonyság miatt jelentős tartalékai vannak még, és jól tud reagálni a lehetőségekre, például az utazásra vonatkozó szabályozás fellazítására.

Az persze negatívum, hogy az olajárak emelkedése miatt a költségek egy részénél növekedés figyelhető meg, továbbá a 2019-es szintekhez képest még nagy elmaradást mutat az utasforgalom is.

A jövőt árazó tőkepiac viszont nem pesszimista a Wizz Airt illetően, és a remények szerint helyreálló turizmust a csúcsoktól nem látványosan távol várja az árfolyam.

Akár az 56 fontos történelmi csúcs is elérhető lehet idővel, de ehhez erős piaci optimizmusra lenne szükség, ráadásul az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed napokban elhangzott kommentárjai miatt inkább az ellenkezője látszik megvalósulni.

Korai lenne tehát ilyen megindulást várni, de a nyári szezon és a kánikula közepette nem árt figyelni a papírt.

Az elemzői konszenzus is azt mutatja, hogy lehet még tere a részvénynek az erősödésre. A célárak konszenzusa 52 font felett jár, és többségében inkább vételi ajánlások szerepelnek a részvényre vonatkozóan. A Bernstein elemzője ráadásul 67,5 fontos friss célárt jelölt meg a papírra, ami kimondottan magasnak számít, ennek a megközelítéséhez viszont arra is szükség lenne, hogy újabb vírusvariánsok ne hátráltassák a turizmus kilábalását.

légitársaságok légi közlekedés RÉSZVÉNYEK turizmus tőzsde Wizz Air
Kapcsolódó cikkek