Pénz- és tőkepiac

Kihasználja a szárnyalást az AMC

Az AMC részvényei az elmúlt időszak komoly menetelésének köszönhetően a múlt hét hétfői 13 dollárról több mint 62 dollárig erősödtek és a vállalat, miután kedden a Mudrick Capital részére értékesített 8,5 millió részvényt, most közvetlenül a kisbefektetőkhöz fordul, akik számára 11,5 millió papír megvásárlását teszi lehetővé – írja a The Street.

A vállalat vezérigazgatója remekül kommunikál a nyereségektől megrészegült kisbefektetőktől, tegnap ingyenes popcornt és más kedvezményeket ígért a kisbefektetők részére a twitteren.

Today, AMC and I launch an innovative effort to communicate often with AMC shareholders. #AMCInvestorConnect gets you AMC Stubs benefits and ***SPECIAL SHAREHOLDER REWARDS*** for those who patronize AMC Theatres in the U.S. Sign up is completely free at https://t.co/b5l62CQlD0 pic.twitter.com/h42VGCCD1I

— Adam Aron (@CEOAdam) June 2, 2021

A mostani bejelentés ugyanakkor nem aratott osztatlan sikert, a piac előtti kereskedésben már 70 dollárt is meghaladó árfolyamot 60 dollár alá lökte.

Fotó: Shutterstock

Ugyanakkor a részvények piacra dobásával a vállalat rendkívül olcsón képes tőkét bevonni akár a fennálló adósságai kifizetése, akár különböző fejlesztések céljából.

A mémrészvények közül a nyitás előtt most leginkább a Blackberry árfolyama erősödött, mely 10 százalékkal ér most többet a tegnapi záróértékhez képest. A reddit wallstreetbets fórumát is ez a két papír dominálja jelenleg.

 

AMC Blackberry wallstreetbets
Kapcsolódó cikkek