Pénz- és tőkepiac

Leányvállalatot alapít a Delta leánya, hogy ezután eladja

A Delta Nyrt 100 százalék tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. úgy döntött, hogy – tekintettel arra, hogy ezen tevékenység az üzleti stratégiájába nem illeszkedik – a műanyagipari termékek gyártását (értve ez alatt eszközök, a gyártási tevékenységhez szükséges, illetve ahhoz kapcsolódó infrastruktúra, jogok) több lépésben, egy újonnan alapítandó gazdasági társaságba szervezi – közölte a társaság a Budaprsti Értáktőzsde honlapján.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A Delta Systems Kft. 100 százalékos részesedésével, 3 millió forint törzstőkével megalapítandó DPP Gyártó Kft. bejegyzésére irányuló kérelmet pénteken nyújtották be a Cégbírósághoz.

A cégbejegyzés után fogják az új társaság tulajdonába adni a tevékenység folytatáshoz szükséges, jelenleg a Delta Systems Kft. tulajdonát képező eszközöket, továbbá a tevékenység végzéséhez szükséges infrastruktúrát és jogosultságokat (szolgáltatások). Ezzel megteremtik annak a lehetőségét, hogy a létrehozott és termelő eszközzel ellátott, a tevékenység megkezdésére felkészített gazdasági társaságot értékesítsék befektetőnek.

Jelen tájékoztató közzétételig a vételre ajánlatot a Harinvest Szolgáltató Zrt. tett. A Delta Systems Kft. a gyártó tevékenységet nem indította el, így a gyártó tevékenységeta Delta System Kft. a múltban nem végezte, és a jövőben sem kívánja végezni.

A Delta Technologies Nyrt. sem a Delta Systems Kft. tranzakció létrejöttekor, sem azt követően az üzleti terveiben a műanyagipari tevékenység végzéséhez várható bevétellel és várható eredménnyel nem számolt, így nincs kihatással közvetlenül a Delta System Kft. és közvetve a Delta Technologies Nyrt. üzleti terveinek a megvalósíthatóságára.

Delta Technologies Nyrt BÉT tőzsde Delta Nyrt. műanyagipar
Kapcsolódó cikkek