Pénz- és tőkepiac

További emelkedés előtt az Infineon

Az Infineon Németország legnagyobb félvezetőgyártója. Számos területen megtalálhatók a termékei: járműipari, ipari elektronikai, csipkártyás és biztonsági, kommunikációs alkalmazásokban használt félvezetőket készít, és rendszermegoldásokat is kínál a társaság.

A globális csiphiány forró téma, a világ legnagyobb autógyártói átmeneti leállásokra kényszerültek,

de gyakorlatilag minden szektort sújt a kínálat szűkössége. A csipgyártók nem tudnak lépést tartani a kereslet növekedésével, és arra kell számítani, hogy ez hosszabb távon is így marad.

Az új autók iránti kereslet élénkülése segítheti a félvezetőgyártókat értékesítési céljaik elérésében.

Fotó: Shutterstock

A fejlett vezetéstámogatási rendszerek és az elektromos járművek egyre növekvő félvezető-tartalma is hozzájárulhat az értékesítés bővüléséhez. Az elektromos járművek vannak a legnagyobb hatással a gépjármű-félvezetőgyártó cégek növekedésére.

Elemzők további növekedést várnak a cég eredményszámaiban. Az árbevétel a 2020-as üzleti évben 8,57 milliárd euró volt, az idén további 28,5 százalékkal bővülhet, 11 milliárd euróra, jövőre pedig újabb 10 százalékos lehet a bővülés, és a bevétel elérheti a 12,1 milliárd eurót. A nettó profit soron 418 millió eurót könyvelhetett el a társaság 2020-ban.

A koronavírus-járvány negatív hatása miatt ez az érték lényegesen alacsonyabb a 2019-es üzleti év 913 millió dolláros profitjánál,

az idei üzleti évtől kezdve azonban már jelentős növekedésre számítanak az elemzők. Idén 1,37 milliárd euróra nőhet az eredmény, jövőre pedig tovább növekedhet, 1,68 milliárd euróra.

Az árfolyam áprilisban és május első felében csökkent, majd a 30 eurós támaszról sikerült az árfolyamnak emelkedő irányba fordulnia. Harminc eurónál a kétszáz napos mozgóátlag támasztotta meg a kurzust, két héttel ezelőtt innen pattant vissza az árfolyam, és azóta is tart az emelkedés. Az első nagyobb ellenállás a 37 eurónál húzódó történelmi csúcspontnál van, felette pedig a 40 eurós lélektani szint következik, ez utóbbit jelöltük meg célárfolyamként.

infineon félvezetőgyártó
Kapcsolódó cikkek