Pénz- és tőkepiac

Csütörtöktől boltokban a FuturAqua bag in box ásványvíze

Július 8-tól országosan elérhető a FuturAqua ásványvíze az OlupAqua, melyet az FMCG szektor egyik vezető kiskereskedelmi áruházláncának 175 boltjában, Magyarországon elsőként, úgynevezett bag-in-box csomagolásban tesznek a polcokra - adta hírül hétfőn piacnyitás előtt a társaság a BÉT honlapján.

Az új csomagolás azért is nagy jelentőségű, mert ezáltal a vásárlók közel a negyedére tudják csökkenteni a műanyag-felhasználást, hiszen a bag-in-box 73 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz egy átlagos műanyag palackos kiszereléshez képest – hangsúlyozta Hajnal Zsolt András, a FuturAqua Nyrt igazgatóságának elnöke. Hozzátéve: másképpen fogalmazva, ezzel a csomagolással 4,7 darab 1,5 literes műanyag palackot válthatnak ki. 

A fóliából készült, kis csappal ellátott rugalmas zsákot rejtő, kartondobozos bag-in-box csomagolásban eddig gyümölcsleveket és borokat forgalmaztak hazánkban. A  FuturAqua tudatosan építi az ásványvíz brandet, s a gasztro vonalon a 0,33 literes visszaváltható üvegpalackokban teríti majd a szekszárdi vízbázisból kinyert prémium minőségű ásványvízet. Míg a kiskereskedelmi forgalomba kerülő nagyobb kiszerelésű ásványvíz új csomagolásával  a PET palackokat váltják ki.

Fotó: FuturAqua

Év elején közölte a társaság, hogy az elmúlt időszakban megrendelést adott le a tulajdonában lévő, Szekszárdon található, összesen 8 vízkútból álló, vízbázis teljeskörű vizsgálatára. Az elkészült szakvélemények alapján a kutakban lévő vizek minősége kiváló. Korábban csak azt tudtuk, hogy a 2 mély fúrású kutból nyert víz ásványvíz mínőségű, míg a 6 sekély fúrású kutat eddig ipari vízbázisként tartottuk számon, most kiderült, hogy mindegyik kút prémium minőségű ásványvizet vizet ad – nyilatkozta akkor a Világgazdaságnak Kis-Benedek Róbert Ferenc igazgatósági tag, nagytulajdonos.

Idén januárban azzal is meglepte meg a piacot a társaság, hogy  vízfedezetű WATEREUM tokenek kibocsátása után, egy szintén blockchain-technológián alapuló hulladékgazdálkodással összefüggő termék, a WASTEREUM fejlesztését tervezi a társaság, amire védjegyoltalmat kért. 

Futuraqua ásványvíz
Kapcsolódó cikkek