Pénz- és tőkepiac

Nem elírás, hanem hulladékgazdálkodás

Új védjegymegjelölésről és a palackozót üzemeltető leánycég szerződéskötéséről adott hírt a FuturAqua.

A befektetői fórumon még a gépelési hiba lehetősége is felmerült, miután a FuturAqua a BÉT honlapján a WASTEREUM megjelölésre irányuló védjegybejelentéssel kapcsolatosan tett közzé információkat. Eszerint a benyújtott védjegymegjelölésre irányuló kutatási jelentés kézhezvételét követően, 2021.január 14-én megtörtént a WASTEREUM meghirdetése.

Míg a WATEREUM védjegy oltalom 2020.06.11-től jogerősen fennáll.

Nem elírás, a vízfedezetű WATEREUM tokenek kibocsátása után, egy szintén blockchain-technológián alapuló hulladékgazdálkodással összefüggő termék, a WASTEREUM fejlesztését is tervezi a társaság

– mondta a Világgazdaságnak Kis-Benedek Róbert Ferenc nagytulajdonos, igazgatósági tag.

A árfolyama szerdán 70 milliót közelítő forgalom mellett 2,5 százalékos emelkedéssel reagált a piacnyitás előtt kiadott hírre.

Kedden arról adott ki közleményt a társaság, hogy leányvállalata az Olup Aqua Kft., mint az alapi palackozó üzemeltetésért felelős vállalat, szállítói szerződést írt alá, az FMCG szektor egyik vezető kiskereskedelmi áruházláncával, innovatív termék beszállítására. A szerződésben szereplő további részleteket azonban csak a későbbiekben hozhatja nyilvánosságra a FuturAqua.

Fotó: Shutterstock

Annyit azért lehet tudni, hogy a FuturAqua ásványvíz brandet épít, s a gasztro vonalon a 0,33 literes visszaváltható üvegpalackokban teríti majd a szekszárdi vízbázisból kinyert prémium minőségű ásványvízet. Míg a kiskereskedelmi forgalomba kerülő nagyobb kiszerelésű ásványvíz esetében csak annyi bizonyos, hogy a PET palackokat kiváltják, de még nem közölték, hogy mibe palackozzák.

A FutruAqua 2013 óta kacérkodik a víz, mint termék tőzsdei kereskedésével.

Kezdetben egy víztőzsde platform kialakítását célozta a társaság, ahol a víz, mint nyersanyag, származtatott termékeivel lehetett volna kereskedni. Végül egy platform lett a termék bevezetésének helyszíne. Tavaly októberben már a blockchain-technológián alapuló WATEREUM token második sorozatát bocsátották ki.

Futuraqua Watereum Wastereum
Kapcsolódó cikkek