Pénz- és tőkepiac

Eladja a Reebokot az Adidas

A vásárló Authentic Brands akár már idén nyáron tőzsdére mehet, miután számos küszködő márka felvásárlásával létrehozta saját kiskereskedelmi csoportját.

Az Adidas 2,1 milliárd euróért adja el a Reebokot az Authentic Brands Group részére – írja a CNBC. A Reebok ezzel egy olyan kiskereskedelmi konglomerátum részévé válhat, amiben olyan márkák szerepelnek, mint a Brooks Brothers, az Aeropostale vagy a Forever 21. Az Authentic Brands akár már idén nyáron tőzsdére mehet.

Fotó: DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance/AFP

A tranzakció lezárása csak 2022 első negyedévére várható az Adidas közleménye szerint. A német sportszergyártó közölte azt is, hogy az Authentic Brands Group a Rebook vételárának nagyobb részét készpénzben, a tranzakció végén kifizeti, míg a fennmaradó részt a nyilvánossággal nem megosztott feltételekhez kötve, egy későbbi időpontban egyenlíti ki.

Az Adidas 2006-ban vásárolta meg a Reebokot 3,8 milliárd dollárért, hogy a Nike-kal folytatott versenyben helytálljon, ám miközben az Adidas növekedett, a Reebok lemaradt, így nőtt a részvényesi nyomás, hogy a cég megszabaduljon a márkától.

Adidas Authentic Brands Reebok
Kapcsolódó cikkek