Pénz- és tőkepiac

Kiszállt az Archegos bukása kapcsán szerzett pozícióiból Soros

Nem sokáig tartotta meg az Archegos összeomlása során szerzett pozíciókat a befektető alapja, ugyanakkor növelte kitettségét az Amazonban és az általa kezelt vagyon is növekedett.

Az Archegos bukását követően Soros György alapja, a Soros Fund Management bevásárolt a hedge fund (fedeeti alap) által birtokolt részvényekből, ám a eszközeinek legutóbbi közzététele során úgy tűnik a milliárdos nem sokáig ült a részvényeken – írja a Bloomberg.

Fotó: Eric PIERMONT / AFP

A Soros Fund Management 194,3 millió dollárnyi ViacomCBS, 77 millió dollárnyi Baidu, és 46,4 millió dollárnyi Vipshop részvényt adott el, de likvidálta pozícióit a Tencentben és a Discoveryben is. Az eladások szinte megegyeznek az első negyedév végén közzétett vásárlások értékével.

Bill Hwang cége március végén ment csődbe, és ennek kapcsán nagy részletekben értékesítették a hozzá köthető részvényeket. Ezek azonban a második negyedévben sem tértek magukhoz, a Vipshop 33 százalékot, a Tencent 24 százalékot, a Discovery 21 százalékot, a Baidu 6,3 százalékot veszített értékéből a negyedév során, míg a ViacomCBS értéke nem nagyon változott. Az alapra rálátó források szerint Soros cége nem birtokolt ezekből az Archegos szétesése előtt.

A 13F nevű jelentés – melyet minden 100 millió dollárnál nagyobb tőkét kezelő amerikai alapnak negyedévente közzé kell tennie – szerint azonban a Soros alapja által kezelt összeg így is nőni tudott, 5,3 milliárd dollárra, ami közel 600 millió dollárral magasabb az előző negyedévinél.

A milliárdos növelte részesedését az Amazonban a negyedév során, továbbá az információ szolgáltató IHS Markit, illetve az elektromos járművekkel kapcsolatos technológiákra szakosodott Proterra is megjelent a befektetései között.

Soros Fund Management Archegos Soros György
Kapcsolódó cikkek