Pénz- és tőkepiac

Már népszerűbb az ether, mint a bitcoin

A Coinbase negyedéves jelentése szerint az egyre több gyakorlati alkalmazással bíró ether már népszerűbb a bitcoinnál a társaság rendszerén belül. A kereskedelem volumene is egyre nagyobb a kriptotőzsdén.

A Coinbase-en 2021 második negyedévében már nagyobb volumenben kereskedtek etherrel, mint bitcoinnal – írja a Business Insider. A háttérben a decentralizált pénzügy (DeFi), az NFT-k és a staking terjedése állnak, melyek mind az Ethereum blokkláncot és annak tokenjét, az ethert használják. Persze a DeFi népszerűségét csökkenthetik a Poly Networköt ért támadáshoz hasonlók.

Fotó: Shutterstock

Az összes kereskedelmi volumen 24 százaléka volt a platformon míg 26 százalék ether, szemben az egy évvel korábbi 57 és 15 százalékkal szemben, igaz, akkor 28 milliárd dolláros forgalom állt szemben a mostani 462 milliárddal. Az előző negyedévben 335 milliárd dolláros forgalom mellett a Coinbase kereskedelmének 39 százaléka volt bitcoin és 21 százaléka Ether.

Az Ethereum hamarosan változtat a hagyományos, bányászattal létrehozható coinok világán, és helyette a staking irányába mozdul, ahol a felhasználók ethert tesznek fel arra, hogy ők igazolhassák a tranzakciókat, így keresve újabb coinokat. A JPMorgan szerint mindez 2025-re 40 milliárd dolláros iparággá válhat.

Az Ethereum blokkláncán minderre április óta van lehetőség, és a Coinbase szerint azóta 1,7 millió ügyfelük részesül ennek következtében hozamokból.

Az ether nemcsak forgalom tekintetében előzte meg a bitcoint, de arányosan is egyre többet ér az első kriptóhoz képest. Míg az év elején közel 40 etherért kaphattunk egy bitcoint, addig mára már kevesebb mint 15 is elég.

kriptotőzsde ethereum kripto Coinbase ether bitcoin
Kapcsolódó cikkek