Pénz- és tőkepiac

Megerősítette profitcélját a Munich Re

Sikeresen folyik a Munich Re viszontbiztosítónál a szerződések megújítása.

Az európai árvízkárok és a Covid deltavariánsának terjedése ellenére év végére meglesz a Munich Re 2,8 milliárd eurós nettó nyeresége – erősítette meg a német viszontbiztosító 2021-es profit célját Joachim Wenning vezérigazgató a második negyedéves gyorsjelentés közzétételekor. Tavaly adózás után mindössze 1,2 milliárd euró maradt a profitból.

Fotó: ddp images/AFP

A bruttó díjbevételre vonatkozó éves előrejelzést a cégvezetés még meg is emelte, mégpedig 1,5 milliárddal, 58 milliárd euróra.

A menedzsment egyébként úgy véli, nagyjából 500 millió euró erejéig terhelheti majd a céget, illetve leányvállalatát, az Ergo biztosítót a főként Németországot sújtó árvíz.

Emellett a világjárvány sem kíméli a bajor konszernt, a fertőzések miatt bekövetkező elhalálozások - kivált az Egyesült Államokban, Indiában és Dél-Afrikában — idén mintegy 400 millió eurós pluszköltséget okozhatnak a cégcsoportnak.

A Munich Re konszolidált profitja az előző év azonos időszakához mérten mégis közel megduplázódott a második negyedévben, és elérte az 1,1 milliárd eurót, míg üzemi eredménye 755 millió euróról, 1,55 milliárdra nőtt.

A nehéz körülmények közepette a vállalat a viszontbiztosítási szerződések megújításának köszönheti stabil eredményeit. Június végéig 11 százalékkal, 3,9 milliárd euróra nőtt az új szerződések értéke, a díjak pedig fajlagosan átlag 2 százalékkal emelkedtek. Az üzleti környezet a cég szerint ezután is lehetővé teszi a volumen- és a díjemeléseket.

A Munich Re részvényei a hírre 1,7 százalékkal, 240 euró fölé drágultak.

Munich Re viszontbiztosító
Kapcsolódó cikkek