Pénz- és tőkepiac

Totálisan felvásárolta a Doto Systems Zrt.-t a 4iG

A Doto-technológiát többek között a hurrikánok okozta károk felmérésére, illetve a helyreállítás optimalizálására is használták már.

Megszerezte pénteken a Doto Systems Zrt. valamennyi törzsrészvényét és ezzel a cég egyedüli részvényesévé vált a 4iG – közölte a tőzsdei társaság délelőtt.

A Doto Systems Zrt.-t 2019 júliusában alapította konszolidációs körében a 4iG, akkor a részvények 60 százaléka került a tulajdonába, míg a további 40 százalék Galambos László Péteré lett, aki a megállapodás részeként a tulajdonában lévő Doto programcsomag licencjogait, illetve 37 fős fejlesztőcsapatát biztosította a vállalat indulásához. A Doto Systems Zrt. kapta meg a komplex informatikai rendszer kizárólagos fejlesztési és értékesítési jogait is.

A Doto-technológia a vállalatok ügyviteli és folyamatmenedzsment területei számára kínál megoldást a kormányzati, a nagyvállalati szektor, illetve a civil szféra számára. A rendszer mögött 22 éves magyarországi, európai és amerikai környezetben végzett informatikai fejlesztési és üzemeltetési területen szerzett tapasztalat áll. A gyakorlatban a Doto programcsomag széleskörűen alkalmazható bármely vállalat, gazdasági társaság által üzleti folyamatai felépítésére, automatizálására, ellenőrzésére, illetve a hozzájuk kapcsolódó dokumentumok és pénzügyi, gazdasági adatok kezelésére. A Doto System felhasználási lehetőségei többek között a beszerzési, pályáztatási, forráselosztási, toborzási folyamatok teljes körű digitalizálása.

A magyar fejlesztésű rendszer már több alkalommal is sikeresen mutatkozott be nemzetközi színtéren. Például 2017-ben Texasban, amikor a Harvey hurrikán által okozott károk felmérésére, illetve a helyreállítási munkálatok tervezési folyamatainak optimalizálására használták.

ügyvitel Doto System 4iG folyamatmenedzsment
Kapcsolódó cikkek