Pénz- és tőkepiac

Először vár nyereséget története során az Uber

Nagyot ugrott a részvények árfolyama.

Korrigált EBITDA-ágon már a harmadik negyedévet is profittal zárhatja az Uber

– közölte a cég kora délután. A hírre a fuvarmegosztó cég részvényei több mint 6 százalékkal, 42 dollár fölé emelkedtek az amerikai tőzsdék nyitása előtti elektronikus kereskedelemben.

Fotó: AFP

A társaság, amely eddigi története során hatalmas üzletfejlesztési beruházásai miatt rendre veszteséget termelt, most 22,8 és 23,2 milliárd dollár közé várja a már megkezdett 3 hónapos periódusban befutó foglalások összesített értékét, azaz pontosította korábbi 22-24 milliárd dolláros előrejelzését.

A tisztított – egyszeri torzító tételeket nem tartalmazó – harmadik negyedéves EBITDA-várakozását viszont határozottan megemelte a menedzsment, hiszen mínusz 25 millió dollár és plusz 25 millió dollár közé becsüli, szemben az utoljára prognosztizált 100 millió dolláros veszteséggel. Ugyanezen a soron az év utolsó negyedében pedig most már 100 millió dollár nyereséget céloznak meg.

Nem csak globális vezető szerepünket erősítettük meg mind a mobilitás, mind az ételkiszállítás területén, hanem végre nyereségeset is termelünk. Az Uber fontos mérföldkőhöz érkezett

– kommentálta az új célszámokat Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója.

Uber
Kapcsolódó cikkek