Pénz- és tőkepiac

Nyugat-Balkánon vesz céget a 4iG

December végéig a 4iG tulajdonába kerülhet a TeleGroup 70 százalékos részvénypakettje.

A 4iG nem kötelező érvényű, előzetes megállapodást írt alá a TeleGroup Limited, valamint a TeleGroup Banja tulajdonosával, Luka Milomir Gligorijević-csel a két társaság 70 százalékos tulajdonrészének – ideértve a leányvállalataikat is – megvásárlásáról.

Fotó: Róka László

A tervezett tranzakció a céltársaságok és leányvállalataik átvilágítását, az adásvételi szerződés aláírását és a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően december végéig lezárulhat.

Az elsősorban a szerb és bosnyák piacon működő  TeleGroup 1992 -es alapítása óta nemzetközi technológiai vállalattá nőtte ki magát, amely a Közel-Keleten is megvetette a lábát.

A TeleGroup átfogó informatikai megoldásokat és infrastruktúra -tervezési szolgáltatásokat nyújt a különböző iparágak igényeinek megfelelően az adatközpont, kommunikációs és együttműködési rendszerektől kezdve a biztonsági megoldásokig.

A cégcsoport jelenleg több mint 250 főt foglalkoztat, konszolidált árbevétele 2020-ban meghaladta a 64 millió eurót.

Az akvizíció összhangban van a 4iG regionális terjeszkedési stratégiájával, amelyet az elkövetkező időszakban tovább kíván erősíteni a nyugat-balkáni régióban.

tőzsde 4iG telegroup
Kapcsolódó cikkek