Nagyjából két héten belül kerülhet a parkettjére a Delta Technologies több mint 156 millió darab részvénye, amelyek kibocsátásáról még 2019. május 22-én döntött a cég – közölte a vállalat a VG kérdésére.

Fotó: Shutterstock

A társaság hétfő délelőtt tette közzé a tőzsde honlapján, hogy a maratoni folyamatot követően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken végre jóváhagyta a 0,78 forint névértékű zárt körűen forgalomba hozott törzsrészvények – amelyek a korábban kibocsátott részvényekkel mindenben azonos jogokat biztosítanak – tőzsdei bevezetéséhez készített tájékoztatója közzétételét.

Mint ismeretes, a társaság szeptember 20-án megtartott rendkívüli közgyűlésén a részvényesek egyöntetűen elfogadták az igazgatóság által már korábban összeállított intézkedési tervet, amely meghatározta a tőzsdei bevezetés céljából megtenni tervezett lépéseket és azok várható időzítését.

Az intézkedési terv írta elő, hogy a kisebbségi részvényesek érdekében külön tájékoztató készüljön a 2019. május 22-én elhatározott kibocsátással keletkezett részvények tőzsdei bevezetéséről, miután az MNB megtagadta a korábbi tájékoztató jóváhagyását, amely az említett kibocsátást közösen kezelte a problémásabbnak tartott 2019. decemberben elhatározott kibocsátással. Az utóbbi során keletkeztetett 125 millió darab részvényt a társaság amúgy bevonja, amit újabb kibocsátás követ majd.

A Delta Technologies az elmúlt időszakban a kizárólagos tulajdonában álló Delta Systems nevű leányvállalata számos sikeres közbeszerzési szereplésével hívta fel magára a figyelmet. E hónapban három, a nyár folyamán két bejelentést tett a csoport nagy értékű nyertes ajánlatról, amelyeket a Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) kiírásain ért el.

Ezek az eredmények jellemzően azonban nem jelentenek automatikus megrendeléseket, amint a cég is hangsúlyozta. A DKÜ által kiszolgált intézmények körében felmerülő igények alapján a többi kiválasztott céggel újabb versenyt kell még vívni a konkrét.

Az esetleges osztalékfizetésnek jelenleg a menedzsment szerint nem állnak fenn a jogszabályi feltételei

– árulták még el a cégközpontban a VG további kérdésére.

A Delta Technologies részvényei az MNB engedély hírére eleinte 3 százalékos pluszba lendültek, később azonban napi csúcsáról ereszkedni kezdett a papír kurzusa.