Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben értékeli a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel. Az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot B Prime minősítéssel a felelős befektetésre javasolt cégek közé sorolja.

Fotó: Róka László

A telekommunikációs vállalat az utóbbi időben két független ESG-értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatáról. Az FTSE Russell megerősítette, hogy a társaság megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is a FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar vállalatként – a top 7 százalékba sorolta.

A felelős befektetői értékelések nyilvános adatok alapján osztályozzák a cégek fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, melyről a Magyar Telekom éves fenntarthatósági jelentésben is számot ad.