A PricewaterhouseCooperst nevezte ki könyvvizsgálójává a standard kategóriájában jegyzett Sundell Estate és a részvényei 37 százalékát birtokló GOPD is – közölte a két vállalat csütörtökön. 

Mindkét ingatlanos cég azzal indokolta a lépést, hogy a szabályozott piacon jegyzett értékpapírokat kibocsátó társaságok könyvvizsgálata terén szélesebb körű tapasztalatokkal rendelkező, ezáltal az intézményi befektetői elvárásoknak is jobban megfelelő auditor szolgáltatásait kívánja igénybe venni.

A Sundell 50 millió forint névértékű kötvényeivel egyébként szeptember óta lehet kereskedni a börze Xbond platformján, míg a GOPD e hónap elején jelentette be, hogy a Scope Ratings GmbH független hitelminősítő B/Stabil értékeléssel minősítette a céget, illetve az általa 2022 év első negyedévében kibocsátani tervezett 10 éves futamidejű, összesen 5 milliárd forint névértékű kötvényeket.

Fotó: GOPD Nyrt.

A közepes méretű vállalkozások számára kialakított Xtend piacra bevezetett GOPD amúgy érdekes módon a magyar tőzsde ötödik legnagyobb kapitalizációjú társasága mintegy 398 milliárd forinttal. A sorban negyedik Magyar Telekom piaci értéke jelenleg 447 milliárd forint, a hatodik legnagyobb Opus Global részvényeinek összértéke pedig 158 milliárd forint.