Emellett 107 milliárd forint lakáscélú jelzáloghitelt utalhattak át a bankok. Az ősz eleji élénkülés után egy minimális visszaesés volt tapasztalható októberben az ingatlanpiacon.

A Duna House becslése szerint 11 526 darab tranzakció realizálódott az elmúlt hónapban, ami ugyan elmarad az előző évek azonos időszaki adataihoz képest, de a nyári hónapokhoz viszonyítva még mindig 3 százalékos növekedést mutat.

Éves tekintetben a tavalyi évhez képest a növekedés 17 százalékos, míg a 2019-es, koronavírus előtti időszak számaival nagyságrendileg megegyezik az eredmény. Legalább hasonló aktivitást várva, a Duna House becslései szerint az idén megvalósult tranzakciók összege meg fogja haladni a 150 ezret. 

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Májusi szintre csökkent vissza a lakáscélú jelzáloghitelpiac volumene.

A Duna House Pénzügyek becslése alapján októberben 107 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott Magyarországon.

Ez ugyan mérséklődést mutat az előző hónapok rekordadataihoz képest, de a tavalyi év azonos időszakához képest 31 százalékkal magasabb értéket prognosztizál. Így március óta továbbra is minden hónapban meghaladja a piac a 100 milliárdos határt, 2021 végére pedig újabb csúcsokat dönthet az új zöldhitelben rejlő lehetőségeknek köszönhetően – áll a Duna House közleményében.

Még a járvány sem törte le a felújítási hullámot

Az elmúlt időszakban történt ármozgások hatására némiképp megtorpant a lakosság felújítási kedve az újHÁZ Centrum tájékoztatása szerint.