Ha legfontosabb képességeinket gondoljuk végig, elsőként talán az alkalmazkodás vagy a kommunikáció juthat eszünkbe, azonban egyik sem csak az emberre jellemző tulajdonság. Ami igazán kiemeli az embert az élővilág többi szereplője közül, az az absztrakció, más szóval az elvonatkoztatás képessége.

El tudunk képzelni a valóságtól teljesen elrugaszkodott eseményeket, történeteket, eszközöket, és ezeket meg is tudjuk nevezni, körül tudjuk írni, és el is tudjuk mesélni.

Lehet, hogy az elképzeltek egy ideig csak a szavak szintjén léteznek, de aztán a képzelet szülte dolgokon elkezdünk gondolkodni, tervezni, akár megvalósítani is, mígnem egyszer csak ott áll előttünk egy vonat, amely lovak nélkül visz messzire sokakat, vagy látjuk, ahogyan a kép megmozdul előttünk egy vetítőteremben, vagy hogy emberek lépnek a Holdra, vagy hogy az autónk önmagától beparkol. Egykoron ezek mindegyike vicces mesének tűnt, de mára az összes valósággá vált.

Fotó: Shutterstock

A fejlődésünk üteme exponenciálisan gyorsul.

Ahogyan egyre jobb eszközeink vannak, a képzeletünknek egyre kevesebb dolog szab határt. Izgalmas megnézni, hogyan profitálhatunk ebből!

Ha mi is a folyamat nyertesei szeretnénk lenni, akkor érdemes olyan, a legfrissebb innovációkat magában foglaló befektetést keresni, mint például a BNP Paribas Disruptive Technology alapja, amely olyan újításokba invesztál, amelyek radikálisan változtatják meg az egyes problémákra adott eddigi válaszainkat. A befektetési körébe olyan területek tartoznak, mint a felhőalkalmazások, a block-chain technológiák, a mesterséges intelligencia, az automatizálás, a robotika vagy a virtuális valóság.

Fotó: VG

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ez mind az IT-szektorba történő befektetést jelent, de ez nem teljesen igaz, hiszen ezek a megoldások napjainkra jelentősen befolyásolják a járműgyártást, a pénzügyi szektort, az egészségügyet vagy a kiskereskedelmet. Mindegyik új technológia külön is megérné a figyelmet, azonban ha innovatív befektetések területére merészkedünk, jól jön egy gyakorlott idegenvezető is, amelyet jelen esetben az alapkezelő aktív vagyonkezelése testesít meg. A teljesítménye magáért beszél, hiszen az alap több mint kétszer annyi hozamot hozott az elmúlt 5 évben, mint egy átlagos részvénypiaci index.