Két nap alatt közel 14 százalékkal lőttek ki a német Thyssenkrupp acélipari konszern részvényei. Az esseni székhelyű vállalat a portfóliójába tartozó, hidrogén-elektrolízisre specializálódott Uhde Chlorine Engineers vegyesvállalat tőzsdei bevezetését vizsgálja, a lépésre valamikor a jövő év első negyedében kerülhet sor  – jelentette a Bloomberg piaci hírekre hivatkozva.

Fotó: picture alliance

A megújuló energiaforrásokon alapuló zöldhidrogén előállítására szolgáló üzemeket fejlesztő és építő Uhde Chlorine Engineers piaci értéke akár ötmilliárd euróra is rúghat, 

ám egyelőre nem született döntés a tőzsdei bevezetés pontos és végleges időpontjáról, illetve nagyságrendjéről. A Thyssenkrupp nem nyilatkozott a hírügynökségnek.

A tőzsdére vinni kívánt vállalatot, amelyet a technológia élenjáró képviselőjének tartanak a piacon, 2015 áprilisában hozta létre a Thyssenkrupp az olasz De Nora ipari céggel közösen. 

A második számú frankfurti tőzsdeindex, az MDAX kosarába tartozó német cégcsoport a Citigroup bevonásával már bő fél éve vizsgálja az üzletág előtt álló lehetőségeket. Martina Merz vezérigazgató a tőzsdei bevezetés mellett egy úgynevezett speciális célú társasággal (SPAC) való egyesülés lehetőségét is szóba hozta.

A Thyssenkrupp csütörtökön ismerteti a szeptember végén lezárt 2020/21-es pénzügyi évre vonatkozó eredményeit, akkor a vegyesvállalat sorsát érintő esetleges további részleteket is közölhetnek.