A kriptokereskedő hörcsög Mr. Goxx az internet világának egyik legjobban követett és leghíresebb befektetője volt, miután portfóliója sok emberét is felülteljesítette. Ám a kereskedő rágcsáló története véget ért, Mr. Goxxot magához szólította az Úr – tudta meg a BBC.

A valószínűtlen pénzügyi zseni halálhírét kedden közölték Twitter oldalán. A tulajdonosai szerint zavarbaejtően sokan fejezték ki részvétüket kedvencük elvesztése miatt. Mint mondták, amit tanultak a projektből, annak kevés köze van  kriptopénzekhez, viszont Mr. Goxx bebizonyította, hogy az internetnek nem kell szükségszerűen toxikus pusztasággá válnia.

Fotó: Mr. GOXX, Twitter

A hörcsög pénzügyi karrierjét két német barátnak köszönheti, akik a kriptopiac véletlenszerűségét kívánták kísérletükkel igazolni. Mr. Goxx irodája ketrecéhez volt csatolva és az abban található mókuskerék pörgetésével döntött arról, hogy melyik eszközzel kereskedjen. Hogy ezután a vétel vagy eladás feliratot viselő alagúton távozott, az alapján dőlt el, hogy mit tesz a kiválasztott eszközzel. Az alagutakba épített elektronika pedig végrehajtotta a kereskedést.

A pöttöm bróker június 12-től november 22-ig kötött üzleteteket és 19,7 százalékos nyereséget ért el ezen idő alatt, ami nagyjából 98 eurónak felelt meg. A kriptohírekkel foglalkozó Protos szerint ezen időszak alatt magasabb hozamot ért el, mint Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway, de sokszor a bitcoinhoz képest is nyerésben volt a kisállat.

A Goxx Capital azonban nem igazi befektetési vállalat volt és a hörcsög gazdái nem győzték hangsúlyozni, hogy kedvencük döntései nem tekintehetőek befektetési tanácsnak. Azért valószínűleg ezt nem mindenki fogadta meg.

A projekt mögött álló páros még szeptemberben beszélt arról, hogy generációjuk közül sokan látják úgy, hogy nincs más esélyük, mint megtakarításaikat a kriptopiacra önteni, anélkül, hogy értenék azt. Ennek a kritikája volt Mr. Goxx karrierje.

A hörcsög halála után nem terveznek utódot a helyére.