A tőzsde honlapjára feltöltött dokumentum szerint a kimagasló első három negyedéves teljesítményével az ingatlanközvetítő vállalat 20 százalékkal meghaladta egész éves eredmény tervét és várhatóan már idén teljesíti az 5 éves üzleti tervében szereplő jövő évi célkitűzéseit.

A Duna House Group 2021. harmadik negyedévében folytatta menetelését: negyedéves árbevétele 3,8 milliárd forintra ugrott, 72 százalékos növekedéssel, míg az EBITDA 667 millió forintot ért el, ami 47 százalékos éves növekedésre utal. A periódusban a tisztított core adózott eredménye 54 százalékkal növekedve 494 millió forintra emelkedett.

Fotó: FOLDI D. ATTILA

A harmadik negyedévben minden közvetítői szegmens jelentősen növekedett év/év alapon, ugyanakkor a nyári hónapokra jellemző gyengébb kereslet is érződött – áll a jelentésben. Az ingatlanközvetítői tevékenységek bevételei 20-30 százalékkal nőttek, a hitelközvetítői tevékenység pedig megduplázódott. 

Megjegyzik, a kiemelkedő számok a Covid miatt átalakuló lakhatási igényeknek is köszönhetőek, illetve idehaza az állami otthonteremtő programok is jelentősen húzzák a számokat.

A lengyel leányvállalat is kiemelkedően teljesített. Ezen a piacon az ingatlan közvetítések mennyisége 30-50 százalékkal nőtt, és a közvetített hitelek volumene pedig 144 százalékos robbanást mutat.