A szókimondó befektető Michael Burry ismét megszólalt, ezúttal Elon Muskkal kapcsolatban fejtette ki véleményét. Úgy gondolja, hogy a Tesla első emberének nincs szüksége készpénzre, csupán csak el akarja adni cége részvényeit – adta hírül a Bloomberg.

Nincs szüksége készpénzre. Csak el akarja adni a Teslát

– írta a The Big Short című filmben híressé vált befektető a Twitteren. Egy grafikont is megosztott mellé a Tesla-részvény árfolyamáról, amely legutóbb 1033,42 dolláron zárt.

Láthatóan sokkal nagyobbra értékeli a piac a papírokat, mint amikor Musk egy évvel ezelőtt azt mondta, hogy az autógyártó részvényeivel túl magasan kereskednek.

Musk korábban kigúnyolta Bernie Sanderst is, azt sugallva, hogy több Tesla-részvényt adna el.

Fotó: Frederic J. Brown / AFP

Burry nem először szúr oda Musknak, az elmúlt hetekben többször is kritikával illette őt, például a Rivian Automotive vállalatra tett megjegyzései miatt, és azt mondta, valószínűleg a személyes hitelei miatt kellett eladnia a részvényeket.

A némileg váratlan Tesla-eladás azzal kezdődött, hogy Musk a Twitteren indított szavazást arról, megváljon-e az autógyár részvényeinek 10 százalékától, és a közösségi oldal népe az igen mellett döntött.