BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új csúcson a Nasdaq, míg a Dow Jones esik

A járvány terjedése miatt bevezetett lezárásoktól tartanak a befektetők.

Az osztrák lezárások hírére megélénkültek a további lezárásokkal kapcsolatos aggodalmak a tengerentúli tőzsdéken. Mindezek hatására a lezárásokra érzékeny szektorok – mint az energia, a pénzügy vagy a légitársaságok – részvényei estek, miközben a főként technológiai részvényekből álló Nasdaq új történelmi csúcsra ért.

Fotó: Shutterstock

A pénteki kereskedést a Dow Jones így 0,75 százalékos eséssel zárta, de az S&P 500 is veszített értékéből, igaz csekélyebb mértékben, 0,14 százalékot csökkent a nap végére. Ezzel szemben a Nasdaq 0,40 százalékos emelkedés után először végzett 16 ezer pont felett, így 16,058 pontos történelmi csúcson zárt.

A lezárások hatására csökkenő forgalom miatt az olaj ára is esésnek indult, mind az Észak-tengeri Brent, mind a WTI több mint 3 százalékkal lett olcsóbb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.