Két év után most megújult a Magyar  Állampapír  Plusz  (MÁP  Plusz) nyomdai változatának külseje – adta hírül azt Államadósság-kezelő  Központ (ÁKK Zrt.). Az ÁKK Zrt a nyomdai MÁP Plusz indulásának második évfordulója alkalmából új, elegáns megjelenéssel még vonzóbbá tette a lakosság számára az nyomtatott változatát. A  hat különböző  névértéken megvásárolható állampapírt izgalmas színviláguk, és a magyar történelem nagy alakjai, szimbólumai is különlegessé teszik.

A megújult nyomdai MÁP Pluszt 2021. november 2-től a Magyar Posta mintegy 400 nagyobb kirendeltségén lehet megvásárolni, majd folyamatosan elérhetővé válik az ország több mint 2100 postai szolgáltatóhelyén.  A megújult külsejű sorozatot a régivel párhuzamosan értékesítik, amíg az utóbbi készlete tart.

Fotó: Kallus György / VG

A 2019. november 2-án kibocsátott, ötéves futamidejű nyomdai MÁP Plusz konstrukciójában nem változik, továbbra is sávos kamatozással fix 3,5–6 százalékos kamatot garantál, amely megegyezik az értékpapírszámlára vásárolható MÁP Plusz kamatozásával.

A nyomdai MÁP Pluszból az elmúlt két évben 382 milliárd forint összegben vásárolt a lakosság. Az ÁKK Zrt. továbbra is fenntartja azt a célkitűzését, hogy a lakossági kézben lévő állampapírok állománya 2023-ra elérje a 11 000 milliárd forintot.