Az innovatív papírokba önti a pénzt Cathie Wood. A sztárbefektető, az ARK Investments vezetője tavaly a technológia vállalatok, az egészségügy, és a kommunikációs papírok felé fordult – jó döntéseket hozott, ugyanis míg a márciusi mélypont után 2020-ban 68 százalékot erősödött az S&P500, addig az ARK Innovation ETF 153 százalékot ralizott.

Wood szerint azonban a következő években egyre nagyobb mértékben az innováció alakítja majd az életet. Úgy véli, hogy csaknem egy éves mélyrepülés után jó beszállóárak alakultak ki az innovációs részvények között, az értékelések messze a csúcsok alatt vannak.

Így tehát az ARK nemrég néhány ilyen vásárlásába kezdett. Érdekesség, hogy a TipRanks adatbázisa szerint a papírok mellett egyaránt villog az „erősen vételre ajánlott” plecsni, azaz az elemzői konszenzus legalább 60 százalékos növekedést vár ezen részvényektől a következő évben.

Fotó: PATRICK T. FALLON

Az egyik ilyen a TuSimple Holdings (TSP), egy mesterséges intelligencia-cég, amely az önvezető járművek fejlesztésében érdekelt, fő terméke a LiDAR szenzorrendszer, amelyet elsősorban az önvezető teherautóknak szánnak, ez ugyanis minden időjárási körülményben biztonságosabbá tenné a szállítást. A társaság év eleji IPO-ja 1,08 milliárd dollár tőkét hozott, azóta a részvény ingadozik, de a TSP 6,9 milliárd dollár piaci kapitalizációval büszkélkedhet. A vállalat rendszerét jelenleg a UPS-járművein tesztelik, a szoftvernek köszönhetően 13 százalékkal csökkent az üzemanyagfogyasztásuk. Cathie Wood először a második negyedévben vásárolt TSP papírokat, most azonban megtriplázza részvényeinek számát. A pakett a mostani értékeltségen 335 millió dollárt ér.

 

A PagerDuty (PD) felhőalapú incidensreagálási platformtól is nagy növekedést vár Cathie Wood. A cég valós idejű hozzáférést biztosít menedzserek számára a kritikus alkalmazásokhoz, és az adatokat egy könnyen áttekinthető platformra helyezi. A PagerDuty 2,9 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet, a társaság bevételi ingadoztak idén, de a harmadik negyedévi részvényenként 7 centes veszteség még mindig kevesebb volt, mint a második negyedévi 13 cent mínusz. Cathie Wood az utolsó negyedévben 1 403 361 PD részvényt vásárolt, így az általa birtokolt mennyiség csaknem 345 millió dollárt ér.

Wood szerint szép jövő áll a Fate Therapeutics (FATE) előtt is. A társaság az egészségügyben érdekelt, programozott sejtes immunterápiákon dolgozik, amelyek a rákos megbetegedések, és az immunrendszer problémáinak kezelésére lehet hasznos. Hat gyógyszerjelöltjük már átesett az első klinikai vizsgálatokon, további négy pedig preklinikai fázisban van. Wood cége 3 419 156 FATE- részvényt vásárolt így összesen 10 902 258 részvényt birtokol, 640 millió dollár értékben.