A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Standard kategóriájában pénteken debütáló Eprolius Ingatlan után hamarosan újabb társaság papírjaival bővül a befektetők számára elérhető hazai részvénykínálat. A BÉT által frissen jóváhagyott információs dokumentum szerint a műanyagipari termékeket gyártó Polyduct 102 540 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvényét vezetné be a közepes méretű vállalkozások számára létrehozott Xtend piacra. 

Fotó: Shutterstock

A nádudvari székhelyű társaság rotációs műanyagöntési technológiával állít elő termékeket, amelyeket a legkülönbözőbb – környezetvédelem, víz- és szennyvízgazdálkodás, hulladékgazdálkodás, városi élet – területeken alkalmaznak. A portfólióban a vízóraaknák mellett megférnek a játszótéri és street fitness eszközök is.

A tavalyi évet 2,08 milliárd forintos árbevétellel és 305 millió forintos adózott eredménnyel záró társaság forgalmának felét az urbanizációs üzletág adta, a vízipari szegmens a bevételek bő harmadát szállította. 

A román és szerb leányvállalattal is rendelkező cég a régióban további műanyagipari terjeszkedést tervez, vízipari megoldásaival elsősorban a Balkánon, valamint Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában lát értékesítési potenciált. A főtevékenységet saját termékekhez szükséges fémalkatrészek és egyedi acélszerkezetek gyártása egészíti ki, a püspökladányi telephelyen idén végrehajtott kapacitásnövelő beruházás révén ebben a termékszegmensben is új piacokon vetné meg a lábát a Polyduct.

Azt egyelőre nem tudni, mikor indul a kereskedés a részvényekkel, az idei tapasztalatok alapján azonban úgy tűnik, jól időzítette parkettre lépését a társaság, a befektetők ugyanis láthatóan kiéheztek az új hazai befektetési sztorikra. Az Xtend platformon szeptember elején bemutatkozó OXO Technologies papírjai ötödével, a szűk két hónapja kereskedhető Nap Nyrt. részvényei pedig majdnem két és félszeresére drágultak a bevezetési árukról, de villámrajtot vett az Eprolius is, amely az első kereskedési napon csaknem ötszörösére növelte piaci kapitalizációját.