Az AH Net Zrt. (korábbi nevén MVM Net) a felek szándéka szerint továbbra is része a 4iG és az állam együttműködésében létrejövő távközlési szuperholdingnak – tájékoztatta a befektetőket a BÉT honlapján a tőzsdei társaság. 

Fotó: Shutterstock

Az Antenna Hungária Zrt. és az MVM Zrt. között létrejött, az AH Net Zrt. 100 százalékos tulajdonrészének megszerzésére vonatkozó megállapodás továbbra is hatályos, a jogi kérdések tisztázása csupán az ügylet időbeli hatályának csúszását eredményezheti. Az AH Net Zrt. megszerzésére vonatkozó ügylet későbbi lezárása semmilyen módon nem befolyásolja az AH többségi tulajdonának megszerzésére irányuló, a 4iG és a magyar állam között létrejött megállapodást. Az MVM csütörtökön jelentette be, hogy az AH részvényeire vonatkozó adásvételi szerződés zárását követően a felek utólag olyan kérdéseket azonosítottak, melyeket a jövőre nézve rendezni szükséges. 

Fotó: VG

Ennek érdekében a felek megállapodtak arról, hogy a 2021. november 17. napját megelőző állapotot állítják helyre. A felek határozott szándéka a tranzakcióval kapcsolatban felmerült kérdések mihamarabb történő végleges lezárása – áll a közleményben.