Hat százalékot zuhant a Nintendo részvényeinek árfolyama Tokióban, miután a kiotói cég bejelentette, hogy nem az idén, hanem csak jövő tavasszal bocsátják ki a népszerű Zelda legendája videójáték-franchise új részét, amely „A vad lélegzete” (angolul Breath of the Wild) címet viseli. 

A játékból a kibocsátása után gyorsan 10 millió példány fogyna, és a késés olyan spekulációhoz vezetett, hogy legalább ugyanennyivel eshet a Nintendo szoftver árbevétele  az elkövetkező költségvetési évben

– idézte a Bloomberg Jaszuda Hidekit, az Ace Research Institute elemzőjét.

Fotó: Nintendo

A Zelda immár 36 esztendős, a világ 9. legrégebbi videójáték-sorozata, és a húsz legnépszerűbb videójáték egyike. Tavaly decemberig 126 millió darabot adtak el belőle, és az eredeti Zelda legendája minden idők negyedik legnépszerűbb videójátéka. 

A producer  Eiji Anouma bejelentése a játékosok közt nagyon várt új rész késlekedéséről a Nintendo részvényeinek hatnapos emelkedését törte meg, amit részben az hajtott, hogy a napokban hétéves mélypontra szakadt a jen a dollár ellenében, ami növeli az exportőr Nintendo hazai fizetőeszközben számolt bevételeit. 

A bejelentéssel egy időben a jen is visszapattant. A Nintendo-részvény hatszázalékos zuhanása nem tekintendő tragikusnak annak a fényében, hogy az elmúlt hat hónapban a papír még ezzel együtt is több mint 27 százalékos pluszban van.