Március végétől 15 tagúra szűkül a második számú hazai részvénykosár, a BUMIX mezőnye. 

Az Enefi az egymást követő második alkalommal sem tudta teljesíteni az indextagsághoz előírt feltételeket, a vagyonkezelő társaság részvényei ezért március 21-től kikerülnek a kis- és közepes méretű cégeket tartalmazó indexből 

– derül ki a Budapesti Értéktőzsde szerda esti határozatából.

A félévente esedékes felülvizsgálatkor az Enefi mellett a SET Group sem felelt meg a BUMIX-tagság minden kritériumának, ám utóbbi társaság esetében ez volt az első ilyen alkalom, részvényei így az indexben maradhatnak.

Fotó: Kallus György / VG

A BUMIX március 21-től az alábbi 15 részvényt tartalmazza: 4iG, AKKO Invest, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Masterplast, Nutex, Opus Global, PannErgy, Rába, SET, Waberer’s.

A BUX index összetétele nem változik a márciusi felülvizsgálatot követően, a kosártagság feltételeit első alkalommal nem teljesítő Appeninn figyelmeztetés mellett tagja marad a 16 tagú mezőnynek.

Az első számú hazai részvényindexet továbbra is az alábbi 16 alkotja március 21-től: 4iG, AKKO Invest, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Magyar Telekom, Masterplast, Mol, Opus Global, OTP Bank, PannErgy, Richter Gedeon, Waberer’s.