A Mol összesen több mint 241 milliárd forintnyi osztalékot fizetne ki a részvényeseinek, legalábbis erre tett javaslatot az olajtársaság igazgatósága az éves közgyűlés részére. Tavaly összesen 75,87 milliárdnyi alaposztalékot fizetett a társaság.

A Mol a BÉT honlapján kiadott közleményében azt írta: az igazgatóság az osztalékjavaslat megfogalmazása során figyelembe vette a 2021-es rekorderedményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a piaci környezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, különös tekintettel a közelmúltban lezajlott eseményekre.

Ezek alapján döntöttek úgy, hogy a tavalyi, 95 forintnál 5 forinttal többet, kereken 100 forintos alaposztalék ot fizetnének minden után.

Az idén rendkívüli osztalékot is fizetne az olajtársaság, miután tavaly rekordmagas EBITDA-t és szabad cash flow-t termelt. Ebből juttatna most vissza a tulajdonosoknak, méghozzá 

részvényenként mintegy 200 forintot.

Az összesen mintegy 300 forintnyi részvényenkénti pontos meghatározásáról a fordulónapot megelőzően forgalomban lévő részvénydarabszám alapján, a sajátrészvény-állomány figyelembevételével döntenek – olvasható a tájékoztatóban.

A keddi záróárral számolva az osztalékhozam meghaladja a 11 százalékot.

Óvatos a Mol, de megismételhető a tavalyi csúcseredmény

A konzervatív vezetőségi előrejelzés ellenére minden adott, hogy az idén ismét rekordteljesítményt szállítson a Mol. Rendkívüli osztalék kifizetésére igen, az üzemnyagárstop miatti tömeges benzinkútátvételre nem számítanak az elemzők.