A Budapest Bank közleménye szerint hitelállományuk nettó értelemben 15,5 százalékkal 1211 milliárd forintra, betétállományuk pedig 15,2 százalékkal 1601 milliárd forintra emelkedett. A pénzintézet nettó bevétele a tavalyi évben 15 százalékkal nőtt, majdnem 90 milliárd forintig, a kamatbevétel pedig a harmadával bővült 60 milliárd forintra. 

A mérlegfőösszeg december végére 7 százalékkal nagyobb lett, mint egy évvel korábban volt. Ez azt jelenti, hogy meghaladta a 2530 milliárd forintot.

Fotó: Tumbász Hédi

Az MKB Bank – a Budapest Bank befogadó bankjaként – az egyik legsikeresebb, rekordszámokat produkáló évét tudhatja maga mögött, míg a Budapest Bank a kihívásokkal teli külső környezet ellenére is képes volt felülmúlni az előzetes terveket

– mondta Martzy Antal, a Magyar Bankholdig és az MKB Bank pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Egyesült MKB Bank: összeadódnak az erősségek

A jelentős átalakulásnak köszönhetően a mostani, gyorsan változó piaci környezethez is jól tudnak alkalmazkodni a Magyar Bankholding tagjai.

A Budapest Bank és az MKB Bank március 31-én egyesül a Magyar Bankholdig által irányított hármas bankfúzió keretében. Ennek célja az ország legmodernebb, magyar tulajdonú pénzintézetének a felépítése. A fúzióhoz harmadik félként a Takarék Csoport fog csatlakozni.