BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord árbevétel és nyereség az Akko Investnél

Rekordot jelentő 22,1 milliárd forintos árbevétellel és 1,85 milliárd forintos EBITDA-val zárta a 2021-es évet a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest. A vagyonkezelő vállalat árbevétele több mint százszorosára ugrott annak köszönhetően, hogy tavaly felvásárolta a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó Neo Property Services Zrt-t.

A tavalyi év második felében is folytatódott a növekedés a vagyonkezeléssel foglalkozó Akko Invest-nél, miután 2021. február 28-án a társaság tulajdonába került a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó Neo Property Services. 

Mindez azt jelenti, hogy a Neo teljesítménye nem egész évben jelent meg az Akko pénzügyi kimutatásaiban, csak márciustól, összességében 10 hónap került a vagyonkezelő pénzügyi kimutatásaiban konszolidálásra. A Neo tavalyi évi eredményéből fizetendő esetleges osztalék ugyanakkor teljes egészében az Akko-t illeti majd meg, mindazonáltal az erről szóló döntés, a Neo 2021-es beszámolójának elfogadása még nem történt meg. 

Fotó: Shutterstock

Elsősorban a Neo befektetésnek köszönhetően a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság 2021-es árbevétele több mint a százszorosára, 183 millió forintról 22,1 milliárd forintra, adózás előtti eredménye közel a húszszorosára, 885 millió forintra ugrott, míg teljes átfogó eredménye a tavalyi 43 millió forintról 584 millió forint nyereségre emelkedett. 

Robbanásszerűen emelkedett az Akko Invest EBITDA-ja is: 237 millió forintról a nyolcszorosára, 1,85 milliárd forintra ugrott, így mindezek alapján a társaság egy részvényre jutó eredménye 17,9 forint lett.

A Neo Property Services dinamikusan növekszik az elmúlt években: 2019-ben 23,3 milliárd forintos, 2020-ban 23,5, míg az előzetes számok alapján 2021-ben 25,4 milliárd forintos árbevételt ért el, miközben adózás előtti eredménye 1,4 milliárd, majd 1,7 milliárd, 2021-ben pedig várhatóan 1,9 milliárd forinton alakult. 

A Neo Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és ingatlan szolgáltatója. Tevékenységei közé tartozik a létesítménygazdálkodás, az ingatlankezelés és az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment, valamint az építőipari generálkivitelezés is. A Neo-nak több mint 250 ügyfele van, partnerei számára több mint 10 millió m2 külterületet gondoz, és több mint 3 millió m2 ingatlanterületet üzemeltet. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.