Az euróért kedden 378 forintot kértek a bankközi piacon, a dollár árfolyama 349-nél állt meg. A hazai deviza szerda reggel már alulteljesített a térség más, feltörekvő piaci devizáihoz képest, gyengült az euróval és a dollárral szemben is – olvasható a Takarékbank szerda reggeli piaci előrejelzésében. Az OTP Bank friss technikai elemzése pedig arra figyelmeztet, hogy a forint új sávba kényszerült mind az euróval, mind a dollárral szemben az elmúlt hónapokban. 

A bank szakértői szerint az euró-forint árfolyama az április eleji 367-es csúcs és a március elején elért 390-es mélypont között ingadozhat következő időszakban. Szélesebb oldalazás várható az euró-forint kereskedésében, de érdemes figyelni az árfolyamváltozásokat, mert ha az euró jegyzése újra eléri a 390 forintot, további gyengülés is jöhet.

Az euró-forint árfolyam alakulása az elmúlt három hónapban.
Forrás: stooq.com

A dollár árfolyamát a 328–359,38-as sávban várják az OTP-nél a következő időszakban, de figyelmeztetnek, ha a zöldhasú árfolyama átlépi a sáv felső határát, akár 367,20 forintig is drágulhat.

A dollár-forint árfolyam alakulása az elmúlt három hónapban
Forrás: stooq.com

A forinttal általában együtt mozgó lengyel złoty piacán is korrekciót tapasztaltak az elemzők az elmúlt időszakban, a lengyel deviza március elején, a háborús pánikra és az inflációs félelmekre reagálva évtizedes mélypontot ért el az euróval szemben, majd onnan sikerült visszakapaszkodnia, de további złotyerősödés a következő időszakban nem valószínű az OTP elemzői szerint.

Az euró-złoty árfolyamának alakulása az elmúlt három hónapban
Forrás: stooq.com