Mint azt megírtuk mi is, a Twitter igazgatótanácsa hajnalig tanácskozott vasárnap felvásárlási ajánlatáról, miután a milliárdos közölte, hogy rendelkezésére áll a 43 milliárd dolláros, részvényenként 54.20 dolláros vételár, sőt annál még több is, hiszen a tőzsdefelügyelet (SEC) részére küldött tájékoztatás szerint 46,5 milliárd dollár kalapozott össze a célra – írja a CNBC.

A Twitter ugyan először a méregkapszula nevet viselő védekezést választotta, de úgy tűnik végül megenyhülhetnek a Tesla-vezér ajánlatával kapcsolatosan. A hírek hatására a Twitter részvényei 5 százalék körüli mértékben erősödtek, ami ugyan még mindig elmarad az ígért 54.20 dolláros ártól, de már egészen apróra csökkent a különbség. 

Fotó: NurPhoto via AFP

Az esetlegesen létrejövő üzlet azonban nem csak a Twittert, de Donald Trump rivális szolgáltatását is érintette, mégpedig igencsak érzékenyen. Az egykori elnök közösségi médiacégét tőzsdére lépésben segíteni igyekvő Digital World Acquisition Corporation nevet viselő ürescsekk cég részvényei mintegy 7 százalékot veszítettek értékükből.

A közösségi médián az egyik legtöbb követőt összegyűjtő, a SEC-vel kötött megállapodása – mely szerint a Tweet-jeit a Tesla egy jogászának is át kellene néznie publikálás előtt – ellenére rendszeresen posztoló Musk szerint a cégnek el kellene hagynia a tőzsdét és megerősíteni a szólásszabadságot. Kérdés persze, hogy a Teslával kapcsolatos negatív információk részei-e a milliárdos szerint a szólásszabadság terébe tartoznak-e. A Tesla vezér szerint egy közösségi média akkor működik jól, ha a legszélsőségesebb 10 százalék mind a bal, mind a jobboldalon egyformán boldogtalan.