Csaknem minden, a várólistára feliratkozott felhasználója számára elérhetővé teszi az új, kriptovaluták tárolására alkalmas tárcáját a Robinhood, 

miután az már tavaly limitált mennyiségű felhasználó számára elérhető volt tesztverzióként – írja a The Verge. A helyi szabályozások miatt a tárca Hawaii, Nevada és New York államok polgárai számára nem lesz elérhető.

Noha a cég már korábban is lehetővé tette a felhasználók számára kriptók vásárlását, azokat tulajdonképpen egy hagyományos bankhoz hasonlóan a Robinhood őrizte, míg a tárca teljes kontrollt ad ezen eszközök felett. Tekintve, hogy a digitális eszközöket a felhasználók túlnyomó többsége spekulatív célokból vásárolta, melyet az eddigi elrendezés is lehetővé tett, a lépés nem feltétlenül óriási áttörés.

Fotó: Marco Bello / Getty Images

A tőzsdei kereskedést demokratizáló alkalmazáson nem csak a Gamestop vagy az AMC részvényei népszerűek, de a kriptoeszközök is, derült ki a Miamiban tartott konferencián, 

ahol Aparna Chennapragada a vállalat vezető termékmenedzsere tartott előadást. Ugyanakkor, mint azt a Bloomberg kiszúrta, a kriptoeszközök nyújtotta bevételek ezen eszközök árfolyamához hasonlóan volatilisek voltak, így a tavalyi második és negyedik negyedév között 79 százalékot zuhantak.

A Robinhood tárcája támogatja a kriptók QR-kóddal történő küldését, 

a címek igazolását és a két-lépcsős azonosítást a biztonság kedvéért. Ugyanakkor továbbra sem rendelkeznek önállóan a felhasználók bitcoinjaik vagy etherjeik felett, a tárcához tartozó kulcsok továbbra is a Robinhood kezében maradnak. Ez ugyan némiképp ellentétes a kriptók önállóságra törekvő filozófiájával, ám az elveszett kulcsok miatt a felhasználóknak nem kell aggódniuk.

További hátrány, hogy a tárcához tartozó GYIK szerint a tárcára küldött NFT-k elveszhetnek. A Robinhood mindemellett nem támogatja a részvények vásárlását közvetlenül kriptovalutákkal. Hamarosan viszont érkezhet a támogatás a tranzakciókat olcsóbbá és gyorsabbá tevő Lightning Network-höz tartozó támogatás is.