Hiába szárnyaltak hétfőn az amerikai indexek. Európa a hajnali ázsiai borús hangulatra ébredt. A német DAX és a párizsi CAC index pedig több mint 1 százalékos mínuszba süllyedt kedden délelőtt. Ehhez képest a térségi tőzsdék felülteljesítők. A BUX zérus közeli értéket mutatott, míg a varsói WIG index bő fél százalékot csúszott le az első másfél órában.

A hétfőn nagyot ugró s 10 ezer forint fölé kapaszkodó OTP a keddi kereskedés első két órájában az új sáv korlátait tapogatta, mind  0 ezres támasz, mind a 10 515 forintos ellenállási szint tesztelésre került.A bankrészvény közel kétmilliárdos forgalommal, félszázalékos mínuszba hajolva kezdte a napot.
A közel másfél milliárdos forgalommal indító Mol pillantást sem vetett 2750 forintnál húzódó támaszra, rögtön nekiment a 2850 forintos ellenállásnak, s egyetlen lendülettel áttörte. Majd egyszázalékos pluszba emelkedett.
A Richter is bepróbálkozott a 7700 forintos ellenállásnál, de elenyésző forgalom mellett hamar lefordult a jegyzés, s bő 1 százalékos mínuszba süllyedt a kurzus.
Míg az alig leheletnyi forgalmat produkáló Magyar Telekom tetszhalottként tapadt a 410 és 417 forint közti sáv padlójára.