Tovább emelkedik szerdán a BUX, már a kereskedés első órájában több mint 1 százalékos pluszba lendült a pesti tőzsdeindex, miközben a német DAX még csak keresi az irányt. Igaz, a térségi versenytárs varsói WIG index is, pesti társához hasonlóan, lendületesen kezdte a napot.

Az OTP a 10 725 forintos ellenállás tesztelésébe kezdett, közel 1 százalékos pluszban, másfél milliárdot közelítő forgalommal. A bankrészvényt az sem állította meg, hogy a Morgan Stanley elemzői a korábbi 13 600 forintos célárukat 13 300-ra csökkentették. Igaz, a felülsúlyozás ajánlást megtartották, s még a Morgan Stanley új célára is jelentős prémiumot ígér a mostani árfolyam mellett.

A félmilliárdos forgalommal több mint 3 százalékot pattanó Richter egyetlen nekirugaszkodással áttörte a 7000 forintos ellenállási szintet.

A Mol, mely kedden lendült a 2800 forintos szint fölé, gyors visszatesztet követően megtartotta magát, s újra felfelé indult.

A Magyar Telekom jegyzése 400 és 415 forint között sávozik.

Az euró-forint árfolyama 385 közelébe süllyedt, de komolyabb forinterősödés csak a a 382,5-es támasz letörése esetén várható.

Erőteljesen emelkedik az olajár az amerikai ellátás szűkössége s a kínai lezárások lazításának lehetősége miatt. A WTI árfolyama 114 dollár fölé emelkedett, míg a brent a 113 dollár közelében mozog.