Megerősítette a Masterplast-részvényekre érvényben lévő, 6394 forintos célárat kedd reggel kiadott elemzői kommentárjában az MKB Bank.

A régi-új árfolyam-várakozás közel 60 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent a hétfői záróárhoz képest, a bankház ezért továbbra is vételre ajánlja az építő- és egészségipari gyártó cég papírjait.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A társaság a múlt héten jelentette be, hogy egy 4,5 millió eurós beruházás keretében saját polisztirol szigetelőanyag-gyártást indít Olaszországban.

A magas automatizáltságú új egység várható éves kibocsátása meghaladja a 300 ezer köbméter mennyiséget, és a tervek szerint 2023 első fél évében kezdheti meg működését. A döntést megelőzően több akvizíciós lehetőséget is vizsgált a vállalat, ám ezek megvásárlása a jelentős túlárazottság miatt lekerült a napirendről.

A bejelentés az MKB Bank értékelése szerint egyértelműen pozitív, illeszkedik a Masterplast stratégiájába, és hozzájárulhat a következő évekre kijelölt növekedési célok elérésében is.

A Masterplast részvényei kétszázalékos erősödéssel kezdték a keddi kereskedést, az idén viszont lényegében stagnál az árfolyam.