A Netflix az utóbbi időszakban jelentősen elmaradt a céggel szemben megfogalmazott várakozásoktól és a Fox Business információi szerint újabban a dolgozók számára küldött jegyzetben mintha a vállalatnak a dolgozói túlzott érzékenysége is egyre terhesebb. Legalábbis a számukra szétküldött, belső használatra szánt dokumentum szerint akik sértőnek vagy épp károsnak találják a streamingszolgáltatón megjelent tartalmakat, azok jobban teszik, ha elhagyják a vállalatot.

Mint írják, a szolgáltató széles választékot kínál, hogy lefedje az előfizetők változatos ízlését, ám 

aki nehéznek találja azt, hogy olyan alkotásokon dolgozzon, amik üzenetével nem ért egyet, azok számára talán nem a Netflix a legjobb munkahely. 

Az erről szóló jegyzetet azután küldték körbe a cégen belül, hogy a dolgozók a vezérigazgató Ted Sarandos döntése – mely műsoron tartotta Dave Chappelle előadását, annak transzellenes poénjai ellenére – ellen tiltakozva kivonultak a munkahelyükről.

Bangkok,,Thailand,-,July,13,,2021:,Netflix,App,Logo,On
Fotó: Shutterstock

A dokumentumban a Netflix is elismeri, hogy vannak problémás alkotások a platformon, ám nem kívánják elhallgattatni a művészi önkifejezést. Mint írják, nem szerethet, vagy támogathat mindenki minden alkotást a szolgáltatáson, azokkal egyetérteni sem kötelező. Minden műsoruk esetében hasonló elvek szerint dolgoznak, így 

támogatják a művészek önkifejezését, igyekeznek változatos közönségigényeknek megfelelni és ahelyett, hogy cenzúráznának bizonyos előadókat, hagyják, hogy a nézők döntsenek.

A nézők azonban úgy tűnik nem azt a döntést hozzák meg, amit a vállalatnál elképzeltek, így a Netflix több mint egy évtized után kénytelen volt az előfizetők számának csökkenésével is szembenézni. Ezért a cég igyekszik a jelszómegosztást korlátozni, mert szerintük túlságosan sokan követik a platformot barátok, ismerősök vagy épp családtagok jelszavait használva. A jelenlegi negyedév során a szolgáltató további két millió előfizető elvesztésével számol, nem is csoda tehát, hogy a cég részvényei alig fél év alatt 700 dollárt közelítő árfolyamukról 200 dollár alá zuhantak.