Az üzemi eredmény meghaladta a 107 millió eurót, az EBIT-marzs pedig alig maradt el az ágazatban kifejezetten magasnak számító 25 százaléktól (különösen figyelembe véve azt a tényt, hogy a Krka generikus készítményeket gyárt). A nettó nyereség 5 százalékkal 90,7 millió euróra emelkedett, ami az eddigi legmagasabb első negyedévi eredmény – közölte a gyógyszergyártó csütörtökön.

A magyar Richterrel gyakran párhuzamba állított, szlovén gyógyszergyártó árbevételének 96 százalékát tette ki az exportértékesítés. A piac a negyedév végén 3,1 milliárd euróra taksálta a cégcsoport piaci kapitalizációját, a magyar riválisa valamivel többet, 3,5 milliárd eurót ér jelenleg. A Krka csoportszintű sajáttőke-arányos megtérülése 18,5 százalék volt, ez az elmúlt három évben a legalacsonyabb első negyedéves érték. 

Közel 147 millió euróval, azaz az összes értékesítés 34,1 százalékával a kelet-európai térség volt a Krka gyógyszerek első számú felvevőpiaca, az eladások az előző évhez képest 11 százalékkal nőttek. Az Orosz Föderációban összesen 83,6 millió eurós termékértékesítést értek el, ami 5 százalékos növekedést jelent értékben, miközben az értékesítési volumen a tizedével emelkedett. Ukrajnában a termékértékesítés elérte a 26,5 millió eurót, ami 21 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest. 
A visegrádi országokat és a balti államokat magában foglaló közép-európai régióban közel 100 millió értékben fogytak a Krka gyógyszerei. 
Idén a Krka-részvények árfolyama 22 százalékkal csökkent, tegnap a remek gyorsjelentés hatására viszont 2,7 százalékkal 90 euró fölé drágultak. A részvényt osztalékért is érdemes tartani, a 2021-es profit után részvényenként 5,63 eurót fizet a társaság.