Képtelen talpra állni szerdán a magyar fizetőeszköz, az euróért délután már több mint 388 forintot kell adni a reggeli 383 után. Az Equilor elemzése szerint a 389-es szintet célozhatja meg a jegyzés. A régiós devizák is gyengélkednek, de a forint elmozdulása a legnagyobb. 

147195929 A stack of 100-forint coins rest on currency notes in this arranged photograph in Budapest, Hungary, on Wednesday, June 27, 2012. The forint, the world's worst-performing currency in the second half of 2011, is Europe's best this year as Hungary's government agrees to conditions for restarting international bailout talks. Photographer: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Balazs Mohai / Bloomberg via Getty Images

Rosszul teljesít a magyar is, a BUX 2 százalékkal került lejjebb, az esésben az OTP-részvények járnak az élen, a bankpapír 4,5 százalékkal olcsóbb, mint kedden. Üdítő kivétel a 0,7 százalékkal erősödő Richter. A Mol- és a Telekom-részvények lefelé tartanak, az árfolyam 1,8-1,9 százalékkal csökken. Az amerikai határidős indexek állása alapján 0,3-0,4 százalékos mínuszban nyithatnak a tengerentúli tőzsdék.