Az amerikai AS-IP Tech céggel kötött megállapodás értelmében ingyenes üzenetküldési szolgáltatást biztosít egyes járatain a Wizz Air. A magyar hátterű diszkont légitársaság közleménye szerint az amerikai technológiai vállalat fflya néven futó Bluetooth platformját integrálja saját mobilalkalmazásába, és teszi ezáltal lehetővé, hogy utasai email, SMS, illetve WhatsApp üzeneteket küldjenek a fedélzetről az utazás során.

A Text&Fly by Wizz névre keresztelt szolgáltatás elsőként az Egyesült Királyságból induló A320-as és A321-es típusú gépeken lesz elérhető.

Wizz Air Airbus A320 plane is seen at Danylo Halytskyi International Airport in Lviv, Ukraine on 18 July 2019. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: JAKUB PORZYCKI / AFP

„Folyamatosan dolgozunk az utazási élmény javításán, így örömmel tölt el minket, hogy mostantól ingyenes üzenetküldési lehetőséget kínálhatunk brit járataink fedélzetén. A Text&Fly by Wizz jelzi elkötelezettségünket a digitális szolgáltatásaink fejlesztése és az ügyfelek elégedettségének előtérbe helyezése iránt” – mondta Marion Geoffroy, a Wizz Air UK ügyvezető igazgatója.

A légitársaság részvényeit a Londoni Értéktőzsdén jegyzik, a helyi börze azonban csütörtökön és pénteken sem nyitott ki a királynő uralkodásának 70. évfordulójára időzített ünnepségek miatt.