Megerősítette az Alteo Növekedési kötvényprogram keretében kibocsátott vállalati kötvényeinek BBB- besorolását a Scope Ratings GmbH. A felülvizsgálat során megerősített minősítés négy fokozattal jobb érték az Magyar Nemzeti Bank által elvárt minimumnál. 

A hitelminősítő ugyancsak megerősítette az Alteo, mint kibocsátó BB+/Stabil minősítését, valamint rövid lejáratú adósságainak S-3 minősítését is.

2021.11.03. Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Az ALTEO Csoport legújabb kutatás-fejlesztési projektje keretében megvalósuló energiatároló létesítményének ünnepélyes átadó ünnepségére került sor Kazincbarcikán.
Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

A Scope emellett ESG szempontból több ponton is pozitívan értékelte a társaság üzleti modelljét, többek között megemlítve, hogy a rendszerszintű kiegyenlítő energiát is szolgáltató szabályozási központ segítheti az időjárásfüggő megújuló energiaforrást (elsősorban szél és nap) hasznosító erőművek elterjedését annak köszönhetően, hogy tartalékkapacitást és kiegyenlítő villamosenergiát biztosít a magyar villamosenergia rendszer stabilitásának megőrzése érdekében.